Foto av Beate Simarud

Bindevevsmassasje, også kalt segmentmassasje er en rehabiliterende massasjemetode som brukes ved mange ulike tilstander/sykdommer. Bindevevsmassasjen er en vitenskapelig utprøvd massasjeform som ble utviklet av leger og fysioterapeuter ved Universitetssykehuset i Freiburg på 1930-tallet. Ved idrettsskader og etter operasjoner dannes arrvev. Arrvevet gir ofte opphav til smerte, nedsatt sirkulasjon og redusert bevegelse. Dette kan oppleves som et stramt bånd rundt/langs muskulaturen, det spenner og «drar» i vevet når man rører seg.

Også langvarig fysisk anstrengelse, psykiske eller fysiske smertetilstander skaper forandringer i bindevevet. Ved disse og andre liknende symptomer er bindevevsmassasje en utprøvd metode som påvirker både nervesystemet og blodsirkulasjonen på en kraftfull måte.

Dette behandler man med bindevevsmassasje

Hvordan oppleves bindevevsmassasje

Det brukes ingen olje eller krem. Denne type massasje har vist seg effektiv på enkelte hodepineformer samt korsryggsmerter. Å lese kroppen er et viktig instrument ved bindevevsmassasje likeså som pasientens sykdomshistorie – hvert behandlingsopplegg er unikt og personlig. Bindevevsmassasje skal aldri oppleves som smertefullt. Det er spesifikke områder og plager som behandles, for en mer generell massasjebehandling se klassisk massasje. Bindevevsmassasje er med på å stimulere cellevekst og kan dermed redusere dannelse av arrvev. Se flere fordeler med massasje her.