Segmentmassasje er en type bindevevsmassasje som løser opp i bindevevet mellom muskulaturen og huden. Ved segmentmassasje jobber massasjeterapeuten intenst og kraftig, og behandlingsformen har dype innvirkninger. Det jobbes mot det autonome nervesystemet, noe som kan medføre økt tåreutsondring, økt sekresjon i munn og tarm, og det kan gi deg «gåsehud». Segmentmassasje er også med på å stimulere de indre organer og kan gi økt svetteutsondring.

Slik fungerer segmentmassasje

Segmentmassasje er en massasjeform hvor det jobbes uten krem og olje, altså på tørr hud. Terapeuten jobber både med raske og rolige bevegelser/grep uten å stoppe opp under behandlingen, og jobber med myoser eller triggerpunkter. Det er en kraftig behandling, og behandlingen bør ikke overskride 15-20 min per behandling og maks 2 ganger i uken. Grunnet kreftene som blir brukt og påført pasienten fungerer den som et kraftig stimuli og pasientens hud kan oppleves som både rød og sår etter behandling.

Hvilke plager benyttes segmentmassasje for?

Segmentmassasje har de samme gode egenskapene som klassisk massasje, som vil si at den frisetter hormoner som endorfiner og oxytocin, kroppens naturlige smertelindrende hormon. Dette vil blant annet bidra til å redusere stivhet og muskelsmerter. I tillegg kan den være bra for de som sliter med søvnproblemer, og virke rensende ved at den hjelper til med utskillelse av avfallsstoffer. Segmentmassasje fungerer også bra som stimulans av det autonome nervesystemet (det ikke viljestyrte nervesystemet) og kan ha god effekt på imunforsvaret.

Hva er forventet effekt av segmentmassasje?

En kan etter en segmentbehandling oppleve ulike reaksjoner, dette grunnet at behandlingen er så kraftig som den er og har så dype virkninger. Reaksjoner man kan oppleve inkluderer; føle seg slapp/søvnig, den kan utløse mye energi, på grunn av utrensing kan det hende en må oftere på toalettet og urinen kan få en mørkere farge og ha en sterkere lukt. Huden kan også bli noe rød, sår og hoven.