Kopping er en sterkere variant av bindevevsmassasje, som effektivt løsner opp i blant annet stiv nakke og stramme skuldre. Kan også hjelpe med å lindre symptomene ved spenningshodepine.

Slik foregår koppingmassasje

Det jobbes med sugekopper av ulik størrelse, laget av glass eller gummi. Vakumet som dannes i koppene gjør at vi kan påvirke kroppens væskebevegelse. Blodomløpet er kroppens transportsystem, og skal hele tiden være i sirkulasjon for å forsyne organer og muskulatur med oksygen og næring. Det skal også vaske med seg slaggstoffer ut.

Dette brukes koppingmassasje for

Kopping kan brukes ved langvarige eller akutte muskelsmerter, overmuskelknuter/triggerpunktbehandling, ved fortetninger i bindevev og leddsmerter i f.eks. hofter og skuldre.  Kopping får fart på sirkulasjonen, løsner opp i bindevev, senker spenninger i muskulatur og bidrar til bedre utrensking av avfallsstoffer. Det er en effektiv metode for detox. Mange opplever det som veldig beroligende og avslappende.

Kopping brukes som et tilleggsverktøy til massasje og/eller akupunktur, eller man kan får en hel koppingbehandling hvis det er behov for det. 10 minutter med kopping tilsvarer 30 minutter med massasje i forhold til påvirkning av sirkulasjon. Kopping påvirker kroppen sterkt, og massør vil avgjøre om pasienten kan få kopping ut ifra helsetilstand.