Klassisk massasje på Atlasklinikken

Klassisk eller Svensk massasje ble utviklet av turneren Per Henrik Ling, som fant ut at spesifikke massasjeteknikker viste seg å være veldig effektive og fordelaktige for sportslige utøvere og mennesker generelt. Dette er i dag den vanligste alternative behandlingsformen i Norge.

Hvilke teknikker brukes i massasje

Det brukes hovedsakelig fem teknikker innefor klassisk massasje; effleurage (stryking), petrissage (knaing), tapotement (rytmisk tapping/hakking), friksjon og vibrering. Det er også andre spesefikke massasjeteknikker massasjeterapeuten kan bruke om undersøkelsen indikerer dette.  Behandlingen er godt egnet til generell avslapping og avspenning, og er også effektiv for lindring av spesifikke problemer, slik som stiv nakkeryggsmerter og hodepine. Massasjen stimulerer både blod- og lymfesirkulasjon som igjen hjelper kroppen med å bli kvitt avfallstoffer, og man oppnår smidigere og mer elastisk muskulatur. Dette vil naturligvis også redusere muskelsmerter. Massasje kan blant annet fremme velvære, bedre søvnkvalitet og gi mer overskudd, les om alle fordelene med massasje her. Se idrettsmassasje for en mer intensiv behandling og behandling av idrettsrelaterte plager og skader.

Hvordan oppleves massasjebehandling

Under behandlingen ligger man på massasjebenk og er tildekt av håndkler, kun området som jobbes med er eksponert. Behandlingen starter med effleurage; myk massasje som varmer opp muskulaturen. Deretter vil massasjeterapeuten bruke en kombinasjon av petrissage varianter, alt etter hva slags massasje som er ønsket eller som trengs. Det brukes små mengder olje for å oppnå passe friksjon. Ingen to kropper er like, så hver enkelt vil få en massasje tilpasset sin kropp.