Idrettsmassasje

Idrettsmassasje brukes for å korrigere uregelmessigheter i muskulatur med manipulasjon av bløtvevet. Idrettsmassasje skiller seg ut fra klassisk massasje ved at den er mer energisk og spesifikk, og kan til tider føles ubehagelig og/eller smertefull. Massasjeterapeuten bruker mange av de samme grepene, men går dypere ned i muskelvevet og jobber raskere. Idrettsmassasje har som hensikt å assistere og stimulere reparasjonsfasen av skadet eller stresset vev og slik fremskynde restitusjon og helingsprosessen.

Fordeler med idrettsmassasje:

  • Man får tøyd og strekt forkortede muskler
  • Redusere arrvev rundt skadeområde
  • Stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske rundt skadeområdet
  • Behandle forstuinger og belastningsskader
Idrettsmassasje

Hvem kan få idrettsmassasje?

Innen idrett er formålet å øke idrettsutøverens prestasjon og å bearbeide skader og belastninger. Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert. Massasjen varierer intensitet etter ønsket effekt som ved oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon. Idretter med ekstreme krav til muskelaktivitet, som for eksempel sykling og skøyter, har forøvrig ofte ansatt faste massører til sine utøvere.


Man behøver ikke å være idrettsutøver for å benytte seg av idrettsmassasje. De typer skader man behandler med idrettsmassasje er ofte forårsaket av langvarig dårlig sittestilling og/eller holdning, belastningsskader som følge av repetitiv og ensidig bevegelse på jobb, eller rett og slett snubling og fall. Eksempelvis stiv nakke, kneskader, tennis/golfalbue, spenningshodepine osv. Hvor mange behandlinger som trengs avhenger av skaden. En stiv nakke uten andre komplikasjoner trenger ofte kun 1 behandling før man merker forbedring. En mer alvorlig skade, som avrevet muskulatur eller sene eller tilbakevendende slitasjeskade vil kreve flere behandlinger, korrigerende øvelser og opptrening.


Idrettsmassasje kan brukes til mer enn bare skader. Det er alltid bedre å forebygge enn å kurere, og regelmessig massasje holder muskulaturen din i utmerket stand og kan redusere risikoen for muskelstrekk, kramper og rifter.

Atlasklinikken | Fordeler mer massasje
Av Step2web As 25 May, 2021
Det er ingen tvil om at massasje gjør godt for både kropp og sjel. Selv om man er sunn og frisk kan man fint ta en klassisk massasje behandling 1 gang i måneden som ren vedlikehold, velgjørende er det uansett.
Atlasklinikken | Segmentmassasje
Av Step2web As 25 May, 2021
Segmentmassasje er en massasjeform hvor det jobbes uten krem og olje, altså på tørr hud. Terapeuten jobber både med raske og rolige bevegelser/grep uten å stoppe opp under behandlingen, og jobber med myoser eller triggerpunkter. Det er en kraftig behandling.
Atlasklinikken | Koppingmassasje
Av Step2web As 25 May, 2021
Kopping kan brukes ved langvarige eller akutte muskelsmerter, overmuskelknuter/triggerpunktbehandling, ved fortetninger i bindevev og leddsmerter i f.eks. hofter og skuldre. Kopping får fart på sirkulasjonen, løsner opp i bindevev, senker spenninger i muskulatur og bidrar til bedre utrensking av avfallsstoffer.
Atlasklinikken | Gravidmassasje
Av Step2web As 25 May, 2021
Gravidmassasje er en behagelig og avslappende massasje som er tilpasset hver enkelt. Teknikken er i prinsipp den samme som ved klassisk massasje, men tilpasset en gravid kropp. Den gravide ligger på siden og er godt støttet av puter. Behandlingen har ekstra fokus på ben, føtter, og korsrygg.
Atlasklinikken | Bindevevsmassasje
Av Step2web As 25 May, 2021
Bindevevsmassasje, også kalt segmentmassasje er en rehabiliterende massasjemetode som brukes ved mange ulike tilstander/sykdommer. Bindevevsmassasjen er en vitenskapelig utprøvd massasjeform som ble utviklet av leger og fysioterapeuter ved Universitetssykehuset i Freiburg på 1930-tallet.
Atlasklinikken | Triggerpunktsmassasje
Av Step2web As 21 May, 2021
Triggerpunkter er beskrevet som hyperirriterte områder i muskulatur som er tilknyttet følbare, harde og stramme punkter i muskelfibrene. Vi kaller de ofte muskelknuter. Disse gir ofte smerter i kroppen, vi merker dem spesielti nakke, skulder, rygg og hode.
Vis mer

Del denne siden

Share by: