Nakkekink kan ha mange forskjellige årsaker, hvor det ofte er en usikkerhet rundt årsaken. Traumer og irritasjon i nakk og rygg kan føre til nakkekink. Problemet oppstår ofte akutt og man kan våkne med dette om morgenen.

Kiropraktoren forklarer symptomene

Vanlige symptomer er store smerter og ømhet langs muskulatur på fremsiden og baksiden av nakken. Man har store smerter og ofte markerte muskelspenninger i nakke- og skulderområdet som fører til at hodet blir låst i en fremover- og sideveisbøyd posisjon. Nedsatt bevegelse av nakken, en høyere skulder på en side av kroppen, samt hodepine og strålesmerter ut i armene er også symptomer som ofte oppleves. De intense smertene er ofte værst de første 1‐2 dagene for deretter å avta gradvis. Likevel kan stivheten i noen tilfeller vedvare over flere uker/ måneder.

Behandling hos kiropraktor for nakkekink

Ofte vil behandling hos kiropraktor gi umiddelbar lindring samt redusere lengden på symptomene. Forskning viser at rask behandling hos kiropraktor vil redusere nakkesmertene og du vil raskere oppnå normal funksjon og smertefri tilværelse enn ved ikke å behandle. Skulle det være nødvendig å henvise deg videre til utvidet undersøkelse eller du skulle trenge sykemelding grunnet dine store smerter kan våre kiropraktorer skrive ut henvisning og/eller sykemelding når du kommer. Kiropraktoren vil også gi deg forebyggende råd og veiledning samt treningsøvelser som skal bidra til økt stabilitet i området.