En betennelse er en reaksjon som skjer i bløtvevet som følge av en akutt eller kronisk irritasjon. Noen ganger kan det være hevelse og økt varme i muskler og leddbånd som kan forverre smertene, men betennelse må ikke forveksles med infeksjon (som skyldes bakterier eller virus). Nesten alle som har smerte, har også en viss grad av betennelse eller irritasjon da dette er en naturlig reaksjon i kroppen.

Betennelse også kalt inflammasjon er kroppens reaksjon på en skade og sykdomsfremkallende stoffer der målet er å fjerne det skadelige stimuliet. Akutt inflammasjon fører til smerte, varme, rødhet, hevelse og tap av funksjon. Når skadelige stimuli som sykdomsfremkallende stoffer (patogener), ødelagte celler eller irritanter opptrer i kroppen, reagerer immunforsvaret vårt ved å sende ut hvite blodlegemer og kjemiske stoffer for å beskytte kroppen. Inflammasjon kan klassifiseres som akutt eller kronisk. Betennelsesreaksjonen er også kroppens vanlige respons på en skade, og er nødvendig for at reparasjon av skaden kan finne sted.

Betennelse i hofte kan stamme fra mange områder. De vanligste er fra muskler, sener, fettputer og leddbånd. Mange pasienter vil ofte ha plager når de ligger på hoften om natten og derfor ikke kunne sove på en side. Andre vil kjenne smerter og ubehag ved gange og når de sitter. Betente slimposer og muskler blir ofte noe bedre etter en viss tid med aktivitet og noe verre etter å ha vært i ro over lengre tid. Mange vil derfor rapportere at de kjenner økt smerte og stivhet om morgenen. KiropraktoreneAtlasklinikken vil gjennom sin kunnskap og erfaring undersøke og finne årsaken til problemet for deretter å gi nødvendig behandling. Atlasklinikken har tilknyttet seg mange forskjellige behandlere inkludert kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater, akupunktører og massører og vil derfor kunne tilby den mest effektive behandlingsformen for dine plager.