De fleste vil ha en liten benlengdeforskjell uten at det forårsaker symptomer. Det er først når lengdeforskjellen utgjør mer enn 7 millimeter samt at pasienten har en tydelig skjevhet i ryggsøylen at man vurderer å bruke innleggsåle for å korrigere dette.

Noen pasienter som jobber på hardt og plant underlag som for eksempel betonggulv i butikker o.l og som står hele dagen vil noen ganger kunne utvikle plager som følge av en benlengdeforskjell. Disse pasientene vil kunne ha god effekt av riktig skotøy, funksjonsforbedring i korsrygg og bekkenledd og eventuell innleggsåle.

Noen ganger kan benlengdeforskjellen være «funksjonell». Det vil si at den er i hovedsak et resultat av funksjonsforstyrrelser og stram muskulatur i bekkenet og/eller korsrygg som over tid har fått utviklet seg og kan forårsake blant annet hoftesmerter, ryggsmerter og noen ganger nakkesmerter. Denne benlengden vil i de fleste tilfeller normaliseres etter at leddet er korrigert og behandlet av en kiropraktor. Det vil også kunne være effektivt å styrke muskulaturen og stabiliteten rundt hofte-, korsrygg- og bekkenpartiet med øvelser, og dette kan en av våre fysioterapeuter kunne hjelpe med. Å jobbe med styrke og stabilitet vil ofte føre til mer langvarige resultater av behandling og bidra forebyggende med tanke på tilbakefall av plagene. På Atlasklinikken vil vi kunne vurdere om du trenger innleggsåle, henvise til røntgen om nødvendig og behandle deg skånsomt og effektivt.