Ny forskning på akutte nakkesmerter

Ny forskning fra en av våre kiropraktorer

Vi har gleden av å presentere en ny vitenskapelig forskningsartikkel fra vår produktive kiropraktor, Aleksander. Denne gangen har han sett på nakkesmerter som opptil 50 % opplever i løpet av det siste året. Visste du forresten at 400.000 nordmenn har nakkesmerter i dag, og i morgen, og på julaften?


I Norge så oppsøker 1/3 av dem med nakkesmerter henholdsvis Fastlege, Fysioterapeut eller Kiropraktor. Fastlegen foreskriver ofte Ibux/Ibuprofen, selv om denne medisinen mangler vitenskapelig evidens.


Vår kiropraktor Aleksander Chaibi, har derfor sett på forskningslitteraturen hva gjelder manuell behandling for akutte nakkesmerter, og han og medforfatterne har etter gjennomgang av over 2000 artikler, funnet at det foreligger evidens for behandlingseffekt.


Likevel så retter de samtidig en pekepinn mot kvaliteten på studiene som har alvorlige metodefeil og de spriker i forhold til hverandre. Slike metodeutfordringer gjør dessverre analysen vanskelig, og de konkluderer derfor med at både Leger, Fysioterapeuter og Kiropraktorer må "step it up" for å tette disse kunnskapshullene på det som nå kan anses som en muskel- og skjelettpandemi, nettopp for å kunne hjelpe alle dem som trenger målrettet og dokumentert behandling.


Du kan lese artikkelen som er publisert i det anerkjente internasjonalt medisinsk tidsskriftet, Journal of Clinical Medicine


Nyhet om forskning på akutte nakkesmerter

Del denne siden

Share by: