Jumpers knee er irritasjon/betennelse i senen og/eller senefestet rett under kneskålen (patellarsenen). Årsaken til lidelsen er ukjent, men som regel er langvarig overbelastning av senevevet en medvirkende faktor. Patellarsenen kan bli irritert og de sentrale fibrene kan avrives som følge av mye hopping. Rask forandring til økt treningsbelastning, feilstillinger i fot (plattfot, overpronasjon), akseavvik mellom fot og kne, dårlig stabilitet og utholdenhet i muskulatur rundt hofte, kne, fot, hardt underlag og dårlige sko er noen av faktorene som kan gi en overbelastning av senen.

Smerten lokaliseres oftest til knestrekksenens feste fra nedre kant av kneskålen og nedover til festet på leggbeinet. Smertene starter som regel i et mindre område av senen. Etter hvert sprer smertene seg til hele eller store deler av senen, samt at de øker i intensitet. Smerten kan også bre seg til fremsiden, utsiden og innsiden av låret da store deler av muskulaturen i låret krysser kneleddet. Det er ikke uvanlig at pasientene føler stramhet/stivhet på oversiden av kneskålen.

Smertene forverres ved løping, hopping og landing. Aktiviteter som legger mye belastning på senen og senefestet. Det kan også være smerter ved trappegang, bilkjøring, kinositting osv. Disse smertene har ofte opphav i funksjonsforstyrrelser andre steder enn i nettopp kneleddet. Knesmerter kan også kommer fra funksjonsforstyrrelser i ankel/fot, hofte, bekkenleddet og korsrygg. Våre kiropraktorer vil undersøke hele kroppen og iverksette riktig behandling for varig resultat. Akupunktørene, fysioterapeutene eller osteopatene på Atlasklinikken vil også kunne behandle kneplager.