Foto av Beate Simarud

For å gå i dybden på plager relatert til hofte og lysk, sjekk menyen til høyre.

Hofteleddet består av hofteskål, som er en del av bekkenbeinet, samt lårbeinets (femur) hoftekule. Både hofteskålen og hoftekulen er «kledd» med glatt brusk som sikrer at bevegelser foregår med minst mulig friksjon og motstand i leddets bevegelser. Muskel- og skjelettlidelser er svært utbredt og kan medføre betydelige smerter. Smerter i hoften kan være svært plagsomt og kan gi store problemer med å fungere i daglig- og i arbeidsliv, som igjen vil redusere livskvaliteten. Over 40% av sykefraværet i Norge skyldes plager i muskler og/eller skjelett. Til sammen koster dette samfunnet rundt 72 milliarder årlig. Hoftesmerter kan forekomme i alle aldersgrupper, men hofteslitasje og refererte smerter er ofte plager som er forbundet med økende alder. Muskelbetennelser og lyskesmerter forekommer hyppigst hos yngre mennesker og kan ofte være relatert til trening og idrett.

Behandling på Atlasklinikken

Behandlingen hos våre terapeuter er tilpasset alder og diagnose. Behandlingen vil tilpasses individuelt til hver enkelt pasient etter det har blitt gjennomført en grundig sykehistorie og klinisk undersøkelse. Hofte- og lyskeplager kan behandles av kiropraktor, fysioterapeut, osteopat, akupunktør og massør. Trykkbølgebehandling kan også benyttes for å behandle hofte- og lyskeplager spesielt i de tilfeller hvor plagene har vært langvarige. Våre resepsjonister er godt opplært i å oppfatte hvilken behandlingsform som bør iverksettes for din plage. Responderer ikke pasienten som forventet vil terapeuten henvise deg videre internt, eller til annen tilleggsbehandling.

Pasienter med plager relatert til hofte og lysk vil ofte beskrive symptomer som stivhet og nedsatt bevegelighet i området rundt hoften, setet og lysken. Noen ganger kan hofteområdet være uten smerter og enkelte pasienter med slitasjeforandringer i hoften presenterer kun med knesmerter. Hofte-, sete og lyskesmerter kan også komme fra utstrålende smerter fra korsrygg og bekken, derfor er en helhetlig vurdering viktig. Ofte vil benlengden også undersøkes da vi ofte ser en sammenheng mellom hofte-, korsrygg-, bekken- og lyskesmerter og benlengdeforskjell.

Relaterte pasienthistorier

God oppfølgning og behandling av hofteplager

24. juli 2020

Pasienthistorie hofte

Kiropraktorbehandling mot hofteplager

21. august 2017

Pasienthistorie Kne

Osteopati mot kneplager

8. februar 2017

Pasienthistorie Gravidmassasje

Gravidmassasje mot spenninger

15. august 2016

Pasienthistorie│Behandling hos kiropraktor Aleksander Chaibi på Atlasklinikken ga en rask løsning på ryggsmerter

Ryggsmerter som responderte raskt på behandling

19. august 2013

Pasienthistorie │En gravid kvinne i trettiårene fikk rask løsning på låsninger i bekken og rygg hos kiropraktor Aleksander Chaibi på Atlasklinikken

Bekkensmerter i svangerskap

16. april 2013

Pasienthistorie│En mann i trettiårene fikk behandling av lårproblemer samt korreksjon av ryggsøylen på Atlasklinikken som hjelp for refluksplager

Fikk hjelp for ryggsmerter og refluksplager

11. januar 2013

Pasienthistorie │En mann i sekstiårene med nakke- og ryggsmerter fikk hjelp av kiropraktor på Atlasklinikken

Langvarige rygg-, nakke og hofteplager

9. april 2012

Pasienthistorie │En kvinne i fortiårene fikk effektiv kiropraktorbehandling mot rygg- og hoftesmerter på Atlasklinikken

Ryggsmerter og problemer med å sykle

8. mars 2012

Pasienthistorie │En kvinne i trettiårene med stiv hofte fikk hjelp av kiropraktor på Atlasklinikken

Hofte- og lyskesmerter ved sykling

3. oktober 2011