Massasje er den mest populære behandlingsformen i Norge. Per i dag er det over 250 ulike massasjeteknikker, hvorav de mest vanlige og vitenskapelig dokumenterte brukes på Atlasklinikken. Massasje fremmer generell helse og velvære samt reduserer muskelspenninger. Ulike strekke-, tøye- og bløtvevsteknikker utøves for å redusere muskelknuter, anspenthet, stress og tretthet i muskulaturen samt stimulere blodsirkulasjonen. Massasje fremmer også rekreasjon. Forskning på massasje er i rask vekst. Terapeutene på Atlasklinikken deltar med jevne mellomrom på kurs for å holde seg oppdatert. Dermed er resultatene som oppnås, basert på klinisk og vitenskapelig erfaring.

Hvordan jobber våre massører

Massørene på Atlasklinikken har alle god klinisk erfaring og er medlem av Norsk Massasjeforbund. Ulike teknikker, slik som stryking, knaing, pressing, friksjon, vibrering og tøying benyttes, og terapeuten bruker hovedsakelig hendene til å utføre teknikkene. Ulike verktøy kan i noen tilfeller benyttes for økt effekt, eksempelvis, triggerpunktsverktøy og kopper. Behandlingen hos oss utføres på massasjebenk. Klassisk massasje, idrettsmassasje, bindevevsmassasje, gravidmassasje, koppingmassasje, segmentmassasje og triggerpunktsmassasje er noen av metodene og teknikkene våre massører på Atlasklinikken tilbyr. Valg av teknikk bestemmes i samråd med kunden, hvor gode resultater alltid vil bli vektlagt.

Hva er hensikten og fordelene med massasje

Hensikten med massasje er å løse opp muskelspenninger, manipulere bløtvev og strekke/tøye muskler for slik å bli kvitt knuter og anspenthet, stimulere blodsirkulasjonen, redusere stress, tretthet og fremme avslapping, hvile og rekreasjon. Massasje blir ofte benyttet i forbindelse med stiv nakke og skuldre og hodepine, men massasje er også en helhetlig behandling med mange fysiske, mentale og følelsesmessige fordeler, les alle fordeler med massasje her. Det beste og kanskje viktigste aspektet ved massasje er berøring. Helt fra vi er nyfødte er berøring livsviktig, studier har vist at babyer som er utsatt for berøring utvikles tidligere enn babyer med mindre berøring. I tillegg har man sett økt motorikk, mer årvåkenhet og bedre sovemønster hos disse barna. Via berøring opplever man selvfølgelig en avslappende og beroligende effekt. Spesielt mennesker med psykiske lidelser som stress, depresjon og angst kan dra stor nytte av massasje.

Jeg har mange spørsmål om massasje

Vi får daglig spørsmål som omhandler massasjebehandling. I den forbindelse har vi utformet en spørsmål og svar seksjon som forhåpentligvis vil besvare alle dine spørsmål. Alle andre spørsmål kan massørene på Atlasklinikken trolig besvare ved henvendeler.

Atlasklinikken sine massører jobber tverrfaglig

Massasjeterapi ekskluderer diagnose, foreskriving av medikamenter, manipulering og justering av skjelettsystemet. Derimot jobbes det tverrfaglig innad på Atlasklinikken, og våre massører vil rådføre seg med kiropraktor og/eller fysioterapeut om nødvendig, eller henvise til kiropraktor eller lege ved behov. Vår kiropraktor på Atlasklinikken som forsker på hodepine har publisert flere vitenskapelige studier på hodepine, migrene og cervikogen hodepine og massasje behandling. Behandlingen du får hos våre massører vil derfor alltid være vitenskapelig basert for å gi deg den mest effektive behandlingen enten du skulle velge velvære massasje eller terapeutisk massasje.