Pasienthistorie│En mann i sekstiårene med smerter i korsrygg og hofte fikk hjelp av kiropraktor på Atlasklinikken

Mann, 60-70 år

Min viktigste erfaring etter møte med kiropraktikk, er at dette er noe jeg burde ha gjort for 30 år siden.

Jeg er 63 år gammel, og har alltid hatt noe skurr med korsrygg, venstre hofte og nakke. Det var først etter tiltagende smerter på yttersiden av venstre ben, fra hofte og ned til ankelen, at jeg tok kontakt med fastlegen etter sommerferien. Han sendte meg, meget klokt, videre til kiropraktor. Der ble det arbeidet med på 3 områder.

Korsrygg og hofte ble ordnet på 3 dager, med 1 korreksjon pr dag, samt bruk av isposer hjemme og en del spaserturer. Nå kan jeg gå og bøye meg med avslappet muskulatur i rygg og buk. Før var muskulaturen alltid anspent, uten at jeg klarte å slappe av.

Så ble det oppdaget mye galt med nakken som har hatt for liten krumning bakover. Dette er noe jeg har slitt med, spesielt med mye nakkesmerter etter 4 timer på ski. Det var dette området som krevde mest tid. Etter 6 uker har behandlingen kommet over i en nedtrappingsfase. Resultatet er blitt en riktigere måte å bære hodet på, samt at jeg kan rotere det lengre bakover. På jobben har jeg hevet PC-skjermen slik at jeg ser rett inn i den uten å bøye hodet nedover. Isposer daglig.

Det siste området må sies å være en tilfeldig sideeffekt. I sommer oppdaget jeg bursitt i venstre albue, samt hevelser i underarmen. Dette ble kurert med antibiotika, men bursitten forsvant ikke. Etter 4-5 korreksjoner i albueleddet, forsvant borsitten nesten 100 % etter ca to uker. Isposer også her.

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.