Knut Andersen Pasienthistorie

Mann, 50-59

Jeg fikk anbefalt Knut av min fastlege etter og ha hatt jevnlige ryggplager siden jeg var 35 år. Dette var i januar 2019. Da hadde jeg tidligere vært til utallige fysioterapeuter, kiropraktorer og andre behandlere i løpet av disse 15 årene. Jeg ble (15 år siden) diagnostisert med «spondylolistese» og dette var årsaken til mine ryggplager. Det verste var at det strålte mye ned i mitt venstre ben, noe som gjorde at det å stå lenge i ro til og med ble smertefullt. Jeg har alltid likt å trene og være aktiv, men smerter i ryggen med jevnlige mellomrom gjorde at mye av dette måtte begrenses.
Da jeg møtte Knut første gangen hadde han en rekke skjemaer som jeg måtte fylle ut, og han gjorde ulike målinger og tester av meg. Etter dette konkluderte han med at han kunne hjelpe meg, men at dette ville koste litt ifra meg og.

Det han siktet til da, var 4 øvelser som jeg skulle gjøre 3 ganger i uken. 3 av øvelsene måtte gjøres på en spesiell vinkelbenk, den siste på en matte. Jeg har ikke tall på alle de ulike ryggøvelsene jeg har tatt opp igjennom (som aldri virket), men disse 4 øvelsene hadde jeg aldri hørt om.

Jeg tenkte at dette ville jeg gi en sjanse, og gikk til Knut fast i ca 8 uker, etter dette fant jeg ett treningsstudio, som hadde denne spesielle vinkelbenken, og fortsatte med mine øvelser her. Jeg merket stadig bedringer i ryggen, men hadde fortsatt store smerter ned i mitt venstre ben. Derfor valgte jeg å gå til innkjøp av denne vinkelbenken, slik at jeg kunne ta øvelsene hjemme.

Nå har jeg mer eller mindre tatt øvelsene siden januar 2019 (2-3 ganger i uken). For omtrent 2 måneder siden, da jeg la ut på en 10 km løpetur, kunne jeg for første gang gjennomføre uten smerter ned i benet. Etter dette har jeg løpt flere turer, samtlige uten smerter.

Jeg kan derfor trygt anbefale Knut sitt program om du har ryggplager.

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.