Pasienthistorie │En mann i sekstiårene med nakke- og ryggsmerter fikk hjelp av kiropraktor på Atlasklinikken

Mann, 60-70 år

Jeg har i årevis hatt problemer med rygg, hofte, nakke og skuldre og har i den anledning forsøkt alt mulig fra leger, fysioterapeuter, akupunktur og andre alternative behandlingsformer.

P.g.a. hoften har noen leger sagt at jeg har et bein som er lengre enn det andre og noen har sagt at hoften er skjev. Jeg har blitt sendt til ortoped og fått spesiallaget skosåle, men bruken av den gjorde slik at jeg fikk flere smerter. Jeg skjønte selv at dette var helt galt og kastet sålen. Kiropraktor har jeg alltid vært skeptisk til og har derfor holdt meg unna. Det er utrolig mye tid jeg har tilbragt hos leger, fysioterapeuter, røntgen og annen behandling, men smertene og plagene har alltid kommet tilbake. Noen ganger umiddelbart og andre ganger etter litt tid. Så man gir opp.

Så sier min datter til meg en dag at jeg burde gå til kiropraktor, noe jeg sa ikke var aktuelt. Men hun gav seg ikke og fortale om hvordan Aleksander Chaibi ved Atlasklinikken hadde hjulpet henne. Vel, jeg hadde jo forsøkt det aller meste og det hadde jo vært greit dersom han kunne hjelpe. Så jeg tok motet til meg og bestilte time. Den fikk jeg raskt. Da jeg møtte opp til timen – en mandag – ble jeg tatt i mot på en hyggelig måte og hadde en fin samtale med Aleksander hvor han spurte meg ut om mine problemer og om jeg tidligere hadde vært hos kiropraktor. Jeg fortalte det som det var og at jeg aldri hadde vært hos kiropraktor. Etter samtalen undersøkte han meg og gjorde noen «justeringer». Han ville ha meg til røntgen for videre undersøkelser før videre behandling ble iverksatt. Jeg tenkte selvfølgelig at da ble det lang tid til neste gang. Men jeg fikk tatt røntgen samme dag og til ny behandling onsdag. Da han hadde sett på bildene fikk jeg rede på hvordan det sto til og at jeg hadde en skjevhet i venstre hofte som førte til at ryggen måtte «justeres» og det måtte også nakken. Han mente at det var stor sjanse for gode prognoser. Han satte i gang med behandlingen og jeg fikk beskjed om at jeg kunne bli litt trett etter behandlingen. Neste behandling var fredag. Så første uke hadde jeg tre behandlinger, de to neste to. Jeg kjente nesten umiddelbart bedring. Jeg må ikke lengre ta tre til fire «prøveskritt» før jeg kan reise meg helt opp etter å ha sittet en stund. Jeg har en følelse av at ryggen er stablet opp på nytt slik at det er lett for meg å gå oppreist med en bra holdning. Det gjør igjen at jeg ikke blir like sliten. Jeg fortsetter behandlingen, men det er nå tre uker mellom hver gang.

Det er utrolig hvor dyktig Aleksander er. Så bra resultater på så kort tid. Jeg hadde ikke trodd det var mulig! Så er det andre som er som meg og ikke tør å gå til kiropraktor – vel da bør dere likevel ta turen til Atlasklinikken og Aleksander Chaibi. Jeg er overbevist om at han kan hjelpe deg også!

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.