Pasienthistorie │En mann i trettiårene fikk hjelp av kiropraktor og akupunktør på Atlasklinikken for betennelse i kne

Mann, 30-40 år

Etter en lengre ferie i Japan i september med mye sightseeing og gange på hardt underlag, pådro jeg meg en betennelse i venstre kne. Tidligere har jeg fått betennelser grunnet overtrening, men aldri ved å gå i vanlig tempo.

Etter hjemkomst, oppsøkte jeg Atlasklinikken etter en anbefaling fra en kollega. Smertene hadde nå vært store i nesten én måned og det ble ikke bedre. Jeg kunne så vidt gå i 2-3 minutter – så noe måtte gjøres.

Jeg ble overrasket over at en kiropraktor kunne behandle knær, men ga det et forsøk. Aleksander slo tidlig fast at dette symptomet var en variasjon av ”Jumper’s Knee”. I min ungdom slet jeg mye med Schlatters i begge knær, så det var her irritasjonen satt videre opp mot siden av kneskålen.

Jeg ble grundig sjekket og behandlet ved å vrikke på kneet for å tvinge fram en reaksjon slik at kroppen og kneet skulle sette prosessen i gang. Jeg ble også behandlet i korsryggen, hoftene og bekkenet – alt med tilknytning til kneet. Etter 2 uker med jevnlig behandling, ble ikke kneet noe særlig bedre. En kollega av Aleksander ville også gi meg en vurdering og han kom også fram til det samme som Aleksander – ”Jumper’s Knee”. De var selv overrasket hvor dypt og tungt min betennelse sant, men de var klare i sin sak: Jeg skulle bli 100% frisk igjen. Behandlingene fortsatte og jeg gjorde alle øvelser etter boka.

Jeg trener mye bryting/brasiliansk jiu-jitsu – gjerne 3-4 ganger per uke – men når man så vidt kan gå, så var det uaktuelt å trene. Dette begynte selvsagt å tære på humøret. Å gå fra mye trening og en aktiv livsstil til å sitte helt i ro så lenge p.g.a. noe ”så teit” som en betennelse, er mindre trivelig.

Hele oktober gikk med til behandling, og i slutten av måneden, så slapp de verste smertene en lørdagskveld. Jeg fulgte opp med mer behandling, men også en time med akupunktur og strømbehandling i kneet hos akupunktør Lars Frøjd på Atlasklinikken. Dette var en helt ny opplevelse for meg, og det fungerte utmerket. Betennelsen måtte gi etter. Den siste uken har jeg startet opp treningen forsiktig og det går fint. Jeg skal bygge meg opp sakte men sikkert. Jeg går helt normalt, selv om det er litt smerter igjen (men så lite at jeg nesten ikke kjenner det).

Behandlingen av Aleksander opplevdes som profesjonell og seriøs. Det gjorde ikke vondt – tvert i mot – det er en befrielse å bli knekt opp i rygg og ledd. Akupunkturen gjorde heller ikke vondt, men det var selvsagt ubehagelig da nålene måtte settes inn i det betente området. Etter de var på plass, så kjente jeg ingenting. Strømmen i kneet var uvant, men behagelig.

Jeg håper jeg ikke får noe lignende igjen, men uansett skade på ledd eller skjellett, så vet jeg hvor jeg skal henvende meg; Atlasklinikken.

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.