Pasienthistorie │En mann i femtiårene ble kvitt pollenallergi med akupunkturbehandling på Atlasklinikken

Mann, 40-50 år

Jeg fikk stillet diagnosen pollenallergi i en alder av 33. I de tre foregående år, hadde jeg vært mye plaget av forkjølelse i vinter og vår sesongene.  Det viste seg altså å være allergi; mot Hassel/or og bjørk. Symptomene, som er til forveksling like sterk forkjølelse, med hodepine, varte fra slutten av januar til begynnelsen av juni hvert år.

Jeg prøvde meg frem med de medikamentene jeg fikk av min fastlege, og hadde de første årene tilfredsstillende effekt av å kombinere allergipiller og kortison injeksjoner. Jeg leste meg opp det jeg kunne om allergi, og var bekvem med at jeg hadde gjort det som var mulig, og at allergien nå ikke ville være en plage i fremtiden.

Etter hvert som årene gikk merket jeg at allergisymptomene økte, og jeg økte derfor medisineringen. Dette virket en stund, men over tid kom symptomene styrket tilbake.

Da jeg var innom Atlasklinikken på sensommeren 2011, ble jeg oppmerksom på at akupunktur kunne være en metode å kurere min allergi på. Jeg ble introdusert til Atlasklinikkens akupunktør, Lars Frøjd, som gjennomgikk min sykdomshistorikk grundig, før behandling ble igangsatt.

Jeg fikk først en serie med akupunktur behandling på høsten 2011, og deretter en ny serie rett før allergisesongen begynte, i januar 2012. Jeg fikk beskjed om å komme innom i sesongen for enkeltbehandlinger hvis jeg skulle merke noen symptomer.

Etter at allergisesongen 2012 er over, er resultatet at jeg har vært helt symptom fri i hele 2012. Jeg anser meg nå som kurert, og helt frisk fra min allergi. Jeg vil motta oppfølgende behandling i de nærmeste år, for å forsikre meg om at jeg forblir symptomfri. Jeg føler at jeg igjen kan glede meg over våren! Endelig!

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.