Pasienthistorie │En mann på 41 år avbestilte ryggoperasjonen etter behandling hos kiropraktor Sondre Langli på Atlasklinikken

Mann, 40-50 år

Jeg er en 41 gammel mann som i mai 2009 fikk påvist prolaps. Jeg fikk prolaps i en periode hvor jeg trente mye på mojonistnivå (minst 5 dager i uka med jogging og squash, ca 90-120 minutter hver økt).

I Januar 2010 gjennomgikk jeg en prolapsoperasjon (mikrokirurgi) og skulle starte opptreningen for fullt i mars 2010. Jeg trente forsiktig og var bedre etter operasjonen, men jeg følte likevel at alt ikke var som det skulle. Jeg prøvde i perioden mars 2010 – desember 2011 både osteopat, helhetsterapi, lockfoot-behandling, kiropraktor og akupunktur. Akupunktur var det eneste som hjalp meg da. Det ga god kortsiktig effekt, men smertene kom gradvis tilbake etter en ukes tid. I januar 2012 ble det påvist at jeg hadde fått en ny prolaps. Etter noen måneder med vesentlige smerter fikk jeg ny operasjonsdato i juni 2012.

Som et siste forsøk før operasjon fant jeg ut at jeg skulle prøve Atlasklinikken i Oslo. Jeg fikk et veldig godt førsteinntrykk da Sondre først sendte meg på røntgen og etterpå viste meg bildene som påviste en veldig skjev ryggrad,og som han forklarte nok var årsaken til prolapsen. Han forklarte meg detaljert hva bildene viste og hva han mente vi måtte starte å jobbe med for at jeg skulle bli bedre. Etter bare litt over 3 uker har jeg nå blitt vesentlig bedre, og i dag har jeg avbestilt ryggoperasjonen som var planlagt i juni.

Det er naturligvis et lite stykke igjen før jeg er der jeg drømmer om å komme, men med veldig god hjelp av Sondre har jeg kommet lenger på 3 uker enn jeg kunne drømt om på forhånd. Nå skal jeg daglig være kompis med ellipsemaskinen og tredemølla på Fresh Fitness i 2 måneder kombinert med behandlingen hos Atlasklinikken så satser jeg på å være i stand til å trene akkurat som jeg vil fra og med august. Om fremgangen de neste 2 månedene blir like stor som de 3 første ukene vil jeg i hvert fall utvilsomt nå mitt mål.

Mitt inntrykk av kiropraktor Sondre er at han er faglig veldig dyktig, flink til å kommunisere og veldig fokusert på å hjelpe pasienten så godt som mulig. Så til de som sliter med ryggproblemer vil jeg anbefale å prøve behandling hos Sondre. Det har i hvert fall hjulpet meg veldig mye.

Bildet er ikke av reell pasient, men kun for illustrasjon.