Kort om Mathias

Mathias er utdannet fysioterapeut ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) med utveksling til Griffith University i Australia. Han har erfaring både fra kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten.

Innen fysioterapi har Mathias erfaring med rehabilitering, hjerte- og lungesyke, pusteteknikker, nevrologi, revmatiske lidelser og smerteproblematikk. Spesielle interesser er blant annet senebetennelser, korsryggsmerter, og skulderplager. Han har også erfaring og kompetanse med babyer som har favorittside.

Mathias er opptatt av å se hele mennesket, og ikke bare plagen som et isolert problem. For Mathias er det viktig å jobbe kunnskapsbasert, der både forskning, personlige erfaringer fra klinikk og pasientens erfaringer er en viktig del av behandlingen. Trening for å unngå unødvendige kirurgiske inngrep er noe Mathias er opptatt av. Nyere forskning viser at trening kan gi minst like god effekt som kirurgi for flere “dagligdagse” tilstander.

Han liker å holde seg oppdatert på ny forskning, og deltar regelmessig på kurs gjennom blant annet NFF (Norsk Fysioterapiforbund), idrettens helsesenter, og andre relevante kursholdere.

Han utdannet seg til personlig trener ved Høgskolen i Innlandet, og gjennomførte deler av denne utdannelsen i Florida. På denne måten fikk han kombinert interessen for både trening og reise. Mathias er også utdannet helsefagarbeider fra videregående, og har jobbet med mennesker og helse gjennom hele utdanningsforløpet.

Trening har alltid vært en viktig del av livet. Gjennom oppveksten var fotball øverst på interesselisten, men det siste tiåret har fotballskoene blitt byttet ut med variert trening på treningssenter. Lidenskapen for trening har gjort at han også har opparbeidet seg stor interesse for idrettsrelaterte skader. Det er viktig for Mathias å få frem at all trening er god trening.

Hans visjon er å få flest mulig tilbake til en tilfredsstillende og meningsfull hverdag, med fokus på hva personen kan få til og hvordan de best kan fungere med sine plager.

Mathias utfører også manuelle teknikker som tøyning, traksjonsbehandling, avspenningsteknikker, og massasje.

< Alle medarbeidere

Titler

  • Fysioterapeut
  • Personlig trener

Medlem av