Også kalt coxartrose, forekommer hyppigst i hofteleddet av alle ledd i kroppen. Slitasjegikt er en nedbrytende tilstand som ødelegger og bryter ned leddet. I starten er det leddbrusken som ødelegges. Den glatte overflaten som er mellom hofteskåla og lårbeinets hoftekule vil etter hvert bli ujevn. Ved gange oppstår «gnisninger» i leddet, noe som gir smerter. Etter hvert vil det bli forkalkninger, bevegeligheten blir dårligere og leddet blir stivere.

Disse plagene varierer i intensitet og lokasjon samt at de også kan være vær betinget. Hos eldre ser man ofte slitasjeforandringer på røntgen, men bare en liten andel av disse pasientene har symptomer. Altså, slitasjegikt påvist på røntgen er ikke ensbetydende med store plager. 90 % av pasientene over 65 år som klager over hoftesmerter, har slitasje i hofteleddet.

Hvorfor bør jeg oppsøke kiropraktor

Våre kiropraktorer på Atlasklinikken kan henvise til røntgenundersøkelse om nødvendig og behandle plagene skånsomt og effektivt. Selv om hofteslitasje ikke blir kurert, vil man gjennom behandling hos kiropraktor kunne redusere smertene betraktelig. I mange tilfeller vil kiropraktoren henvise deg til smertelindrende behandling hos fysioterapeut, osteopat, akupunktør eller massør. Atlasklinikken er et tverrfaglig helsesenter og du har derfor alle disse tjenestene samlet på et sted.