Skip to main content

Kiropraktor Håvard Tønnessen sertifiserer seg som idrettskiropraktor

By 9. november 2013februar 24th, 2015Nyheter
Håvard Tønnessen, Atlasklinikken

Håvard_profilbilde_thumbVår kiropraktor, Håvard Tønnessen, deltok forrige helg på seminar i Lausanne i Sveits. Dette seminaret var en del av Håvards videreutdanning innen Idrettskiropraktikk. Videreutdanningen vil føre til sertifisering som idrettskiropraktor og følgelig tilegne seg rettigheter til å jobbe i OL og diverse VM.

Seminaret var en av to praktiske deler og omhandlet øvre ekstremitet. Så alt fra skulderblad, håndledd til fingre var på agendaen. Dette seminaret ble holdt av The International Federation of Sports Chiropractic og foredragsholderne var to langvarige medlemmer av det medisinske apparatet til Canada. Til sammen har foredragsholderne vært i rundt 10 OL og har mye erfaring fra andre konkurranser. Seminaret bestod av diagnostisering, behandling og rehabilitering av øvre ekstremitet. Seminaret var lagt opp på en praktisk måte og det var mye ‘’hands on’’ praktisk arbeid.

Gjennom seminaret har Håvard Tønnessen fått en utvidet kunnskap om ekstremitet og hvordan behandle dette på beste måten mulig i henhold til den nyeste vitenskaplige forskningen som foreligger. Han er også et stykke nærmere å fullføre sin videreutdanning, som etter planen skal bli fullført sommeren 2014.