Skip to main content

Massasje for spenningshodepine

By 20. februar 2013desember 10th, 2014Nyheter
Massasje for spenningshodepine

Spenningshodepine (tensjonshodepine eller stresshodepine) er en av de vanligste formene for hodepine som de fleste av oss har opplevd. Man antar at den kommer av stiv og anspent muskulatur i nakke og øvre skulderparti. Når muskulatur i nakke og omegn spenner seg vil blodårene få trangere passasjer opp til hjernen, og dermed får ikke hjernen nok påfyll av oksygen og næring. Den må jobbe like hardt på mindre drivstoff, som da vil gi hodepine. Ofte ser man at spenningshodepine forekommer sammen med nakkesmerter. Hyppig og langvarig spenningshodepine kan etter hvert også forstyrre konsentrasjonsevne og påvirke arbeidsprestasjon i alle yrkesgrupper. Spesielt utsatte er kontorarbeidere med passiv og statisk sittestilling, da ofte forbundet med korte tidsfrister og mye overtid.

Massasjebehandling for spenningshodepine

Massasjebehandling er veldig effektivt mot spenningshodepine og man bruker en rekke ulike teknikker for å oppnå ønsket effekt; disse inkluderer blant annet: klassisk massasje, bindevevsmassasje og triggerpunktmassasje. Det fokuseres på området mellom skulderblad og øvre rygg, i tillegg til nakke og hodebunn. Ved å mykne opp i hele dette partiet reduserer man spenninger og anspenthet i muskelvev, som igjen vil gi åpne passasjer med næringsstoffer opp til hodet, og gi tilstrekkelig oksygen til hjernen. Massørene på Atlasklinikken har god erfaring med behandling av spenningshodepine. Mange pasienter kjenner betydelig forbedring etter 2-3 behandlinger.

Forebyggende massasjebehandling for spenningshodepine

Ved regelmessig massasje og vedlikehold av rygg– og nakkemuskulatur vil man kunne forebygge årsaken til spenningshodepine, og slik forbli helt fri for smerter i hode og nakke. I tillegg vil man som nevnt overfor kunne øke prestasjons- og konsentrasjonsevnen sin på jobb. Likevel oppfordrer vi alle pasienter til å justere hverdagen sin for å unngå unødig belastning på nakke/skuldre og rygg. Dette er også en viktig del av behandlingen som vil gi varig resultat.