Skip to main content

Skisesongen nærmer seg! Unngå skader ved hjelp av kiropraktikk

By 7. november 2012juni 25th, 2014Nyheter
Skisesongen nærmer seg

Skisesongen nærmer seg med stormskritt. Noen har kanskje prøvd skiene allerede og det er lett å bli ivrig på de første turene i sesongen. Langrenn er en svært god treningsform og veldig bra for ryggen vår. Vi bruker hele kroppen i ski-bevegelsen, vi unngår slag som ved løping samt at vi kommer ut i frisk luft og nydelig natur samtidig som vi kommer relativt langt på kort tid.

Ryggsplager og langrenn

Det er ikke uvanlig å føle seg sliten i korsrygg, brystrygg og nakke etter de første skiturene på senhøsten. Dette kommer av bevegelser vi ikke er vant til å gjøre og at vi trenger en gradvis tilnærming for å unngå overbelastninger. Derfor anbefaler våre kiropraktorer at du starter med rolige og ikke for lange turer og gradvis øker både intensitet og varighet samt at du varierer terrenget.

Skiutstyr

Sjekk at utstyret er i orden. Toppen av staven bør gå til midten av skulderen når vi står rett opp og ned. Mange bruker for høye staver som medfører at de hever skuldrene som igjen kan føre til nakkeplager og hodepine. Pass også på at skiene passer din kroppsvekt og lengde, dette får du hjelp til i en sportsbutikk.

Hva kan våre kiropraktorer hjelpe med?

Ryggen vår er bygd opp av 24 virvler med mellomvirvelskiver som gjør at vi kan være bevege ryggen i forskjellige plan. I langrenn bruker vi som nevnt hele kroppen og det er viktig at hele ryggen vår beveger seg optimalt slik at bevegelsen blir så naturlig som mulig. I tillegg er god bevegelse av hele ryggen skadeforebyggende, la derfor våre kiropraktorer undersøke din rygg slik at du er klar for årets skisesong.

God tur!