Skip to main content

Kiropraktor Aleksander Chaibi publiserer ny artikkel på cervikogen hodepine

By 2. april 2012februar 24th, 2015Nyheter
ny artikkel på cervikogen hodepine

Aleksander ChaibiDet anerkjente tidsskriftet Journal of Headache and Pain publiserte nylig en litteraturgjennomgang av manuelle behandlingsformer for cervikogen hodepine. Studien som er skrevet av doktorgradsstipendiat Aleksander Chaibi på Atlasklinikken og hans veileder Prof. Michael Russell ved Akershus Universitetssykehus antyder at manuelle behandlingsformer som fysioterapi og manipulasjonsbehandling er effektiv for denne hodepineformen. Studien er spesielt viktig da pasienter med cervikogen hodepine ikke responderer på medisiner.

Forekomsten av cervikogen hodepine er noe usikker da ulike studier presenterer ulike tall. Kombinasjonshodepiner er svært vanlig i den norske befolkning, men en del er også feildiagnostisert med migrene. Flere tidligere studier har også antydet de mange vanskeligheter det er å diagnostisere denne ukjente hodepineformen fra migrene og spenningshodepine. Det er derfor trolig at mange personer med migrene kan ha cervikogen hodepine. Aleksander Chaibi anbefaler derfor at pasienter får undersøkt sine hodepineplager hos erfaren primærkontakt (kiropraktor, lege) slik at riktig behandling kan iverksettes. Last ned hele artikkelen gratis her. Aleksander Chaibi har også publisert andre artikler, full oversikt finner du her.